BANI URGENT: IMPRUMUTURI RAPIDE UTILE

Ai nevoie de un imprumut urgent de bani? Gandeste-te bine inainte, si mai ales, verifica cat este dobanda imprumuturilor rapide


Imprumuturile nebancare sunt o categorie aparte de credite de consum, in sensul ca, in Romania, aceste produse financiare nu au capatat o amploare, de, sa zicem, placere sau dorinta sau vis personal. In general, romanii apeleaza la aceste imprumuturi nebancare in situatii dificile, cand au epuizat celelalte variante cunoscute de a face rost de bani, in special cand au nevoie de bani urgent.

La noi nu a devenit inca un sindrom imprumutul, si daca incepuse sa se infiripe ceva in acest sens, a fost stins odata cu criza economica si cu evenimentele provocate de cei ce au accesat imprumuturile bancare pentru achizitiile de locuinte, restantierii de azi. Vreau sa cred ca romanii au devenit mult mai precauti si analizeaza mai atent de unde iau bani, la ce dobanzi, ce comisioane li se cer, s.a.m.d.

Vreau sa imprumut bani urgent! Am nevoie de un imprumut urgent de bani! Cum si de unde iau un imprumut urgent de bani?

Sunt niste exprimari frecvente pentru cei ce cauta imprumuturi nebancare, cei ce doresc de fapt accesarea unor imprumuturi rapide nebancare, o categorie aparte. De ce sunt aparte? In primul rand, conditiile de acordare sunt mult mai lejere, iar dobanzile mult mai mari. De ce sunt dobanzile acestor credite rapide mai mari? Simplu! Pentru a acoperi pierderile datorate conditiilor lejere de eligibilitate. Adica, IFN-urile isi "pazesc" profiturile prin aceste dobanzi mari, introducand in dobanda si pierderile estimate, pierderi datorate conditiilor permisive de creditare.

Cum si de unde pot sa imprumut bani urgent?

Daca doriti un imprumut urgent de bani, mergeti la o institutie financiara nebancara (IFN). Aceste institutii va pot acorda imprumuturi nebancare in 24 de ore, 48 de ore sau cateva zile.

Fiecare institutie nebancara are propriile reguli; de aceea durata de acordare a imprumutului difera. Printre cele mai cunoscute si active societati de la care puteti obtine bani urgent enumeram Provident (credite prin telefon), Cetelem (credite online), Viva Credit (creditele pana la salariu), Simplu Credit (creditele pana la salariu), FRFS (credite la domiciliu).

Creditele rapide negarantate, uneori in sume mai mici decat cele standard, se pot acorda si in 24 ore, in cazul in care documentatia depusa este completa si nu sunt solicitate informatii suplimentare referitoare la documentele depuse. Acest tip de credite se gasesc in portofoliul de produse al IFN-urilor sub denumirea de imprumuturi rapide.

Pentru a putea aplica la credite rapide va trebuia sa intrati pe site-ul unei societati nebancare sa completati niste formulare online sau sa sunati la un numar de telefon; puteti chiar sa trimiteti prin posta cererea de credit.

Documentatia de credit solicitata in cazul unui imprumut rapid este aceeasi ca in cazul oricarui credit fara garantii, astfel:

    adeverinta de venit;
    buletinul de identitate - copie;
    facture de utilitati de la adresa de domiciliu a solicitantului de imprumut rapid;
    cererea de credit rapid - formular tipizat.

Acest tip de credit se acorda pe o perioada de maxim cinci ani, ca urmare pentru acordarea unei sume mai mari este necesar un venit considerabil; de exemplu la FRFS pentru a obtine o suma mai mare de 11 000 de lei veti avea nevoie ca venitul minim sa fie de 1500 de lei pe luna.

In zilele noastre imprumuturile rapide sunt directionate in special catre obtinerea unui trai mai bun, pentru plata unor facturi sau pentru educatia copiilor, in special in perioada de toamna cand copii incep scoala si au nevoie de rechizitie, hainute, etc.

Un studiu efectuat de YouGov (12 aprilie - 6 mai 2013) a aratat ca 35% dintre romanii apeleaza la imprumuturile rapide pentru investitii in confortul vietii si 22% apeleaza la imprumuturi rapide pentru cheltuieli legate de educatia copiilor.

Majoritatea celor intervievati au declarat ca imprumuta bani cat sa le ajjunga pentru respectivele nevoi financiare, 94% dintre ei spunand ca analizeaza avantajele si implicatiile contractarii unui imprumut rapide inainte de semnarea contractului.

Desi aceste imprumuturi urgente nebancare nu sunt vazute de romani ca imprumuturi pentru indeplinirea visurilor personale, totusi, sunt si foarte multe persoane care acceseaza un credit rapid doar pentru a-si satisface un moft: pentru achizitionarea unui telefon ultimul racnet sau a unei tablete, etc. In general, in aceasta categorie de persoane intalnim si pe cei cu probleme legate de imprumuturile nebancare urgente, in sensul ca exista tot felul de cazuri, unele tragice ce au accesat un imprumut de 500 de lei si au ajuns sa aiba o datorite de 8000 de lei. De ce? Pentru ca dobanzile acestor imprumuturi nebancare rapide sunt mari, iar respectivul a uitat sa-si mai plateasca ratele, pe care probabil ca stia de la inceput ca nu le va plati.

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?