About Our Blog

Creditul pe card

Apogeul creditelor doar cu buletinul a trecut de mult. Acum insa, magazinele, bancile si alte institutii de creditare au gasit o noua formula de succes: creditul pe card. In acest fel, se pot obtine nu doar banii necesari cumpararii unui televizor, camere video, aparat foto sau computer, ci si o suma de bani in plus pentru alte cheltuieli. Formalitatile sunt la fel de simple si obtii un credit mai mare, chiar si de 16 ori salariul net. Mai mult, nici nu esti obligat sa rambursezi creditul in rate lunare ci doar o suma minima fixa sau echivalentul dobanzii datorate bancii. Asa incat poti amana rambursarea creditului chiar si 5 ani.

Avantajele cardurilor co-branded

De exemplu, daca aveti nevoie de un computer, un aparat foto sau un sistem audio, dar si de o suma suplimentare de bani la dispozitie, puteti recurge la o finantare pe cardurile co-brand.

Care sunt avantajele la acest card? Faptul ca poti obtine nu doar banii necesari bunurilor pe care vrei sa le cumperi din magazin, ci si o suma de bani suplimentara, pe care o poti utiliza la nevoie, pentru plata cumparaturilor din supermarket sau poti retrage banii de la bancomat, ca de pe un card obisnuit (comisionul este insa putin mai mare). Pentru plata cumparaturilor la comercianti dispui de o perioada de gratie de 50 de zile in care poti rambursa integral suma cheltuita fara a plati nici un fel de dobanda.

Apoi, se poate obtine un credit cu o valoare destul de mare, chiar si de 16 ori salariul net, limita maxima fiind de 5.000 de Euro, perioada mare de utilizare a creditului (5 ani), faptul ca lunar ai de rambursat doar dobanda nu si banii cheltuiti. In plus, poti beneficia si de reduceri la preturile produselor cumparate din magazin.

Concret, la un venit net de 500 de lei poti lua un credit de pana la 8000 lei. Rata lunara de platit in cazul in care utilizezi intreaga suma este de minim 147 lei, reprezentand numai dobanda pentru respectiva suma. Pentru ca, spre deosebire de cardurile de credit, la acest tip de card poti plati lunar numai dodanda, nu si principalul (adica o parte a sumei creditate, impartita in numarul de luni pe care se acorda creditul).

Principalul il poti plati oricand pe parcursul celor 5 ani, ba chiar poti sa amani plata alti cinci ani, in cazul reinnoirii cardului. Singura conditie este sa platesti lunar dobanda (21% pe an) si comisioanele aferente.

Cei cu salarii putin mai mari, de exemplu 1500 lei lunar, pot obtine un credit pe acest card de 18000 lei, aproximativ 4.000 de Euro, adica aproape maxim din cat se poate obtine. Rata lunara de platit va fi in acest caz de 330 de lei.

Cardul TBI Credit

Cardul TBI Credit este o alta solutie avantajoasa pentru obtinerea unui credit din magazin. Cardul se acorda pe termen nelimitat asa ca nu va fi necesara reiinoirea lui dupa o perioada determinata de timp.

Cu acest card poti obtine un credit in valoare de pana la 10 ori salariul net lunar, maxim 5000 EUR (echialentul in lei). Valoarea creditului se stabileste in functie de salariul sau pensia persoanei care solicita creditul. La acordarea unui credit se iau in considerare si alte venituri daca pot fi dovedite cu contracte.

Rata pentru bunurile pe care le achizitionezi, la care se pot adauga si ratele pentru alte credite pe care le-ai contactat deja, nu trebuie sa depaseasca 30 % din venitul net lunar al solicitantului de credit, sau al familiei sale, daca se ia in calcul venitul familiei atunci cand se solicita un credit.

Utilizatorul cardului beneficiaza de o perioada de gratie de 45 de zile la achizitionarea unor produse. Perioada de gratie se refera la intervalul pe care il avem la dispozitie pentru a returna rata lunara stabilita pentru achizitiile facute, in conditiile in care nu trebuie sa platim si dobanda aferenta (28% pe an).

Add Your Gadget Here


Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?

Imprumut rapid cu buletinul Kiwi Finance