SFATURI PROPUSE DE PROVIDENT IN PRIVINTA BANILOR

CE PARERE ARE PROVIDENT DESPRE IMPRUMUTURILE NEBANCARE?


Provident Financial ne propune 7 sfaturi pentru a tine cheltuielile sub control.

"Prin angajamentul nostru de a oferi imprumuturi in mod responsabil, ne obligam sa le explicam tuturor clientilor caracteristicile fiecarui tip de imprumut, inainte de semnarea contractului. Este important pentru noi ca inainte de a le acorda imprumuturi sa ne asiguram ca nu se vor impovara cu plata ratelor."

Acesta ar fi principiul imprumuturilor nebancare sustinut de Provident, intr-un articol alocat educatiei financiare.

"Continuand acest drum al responsabilitatii, am sustinut si sustinem primul proiect national de educatie financiara destinat adultilor – Bugetul Familiei. Credem ca un client informat si educat este un consumator responsabil, care este in masura sa ia decizii in cunostinta de cauza, este un castig nu numai pentru piata financiara, ci si in general, pentru societatea romaneasca.

7 sfaturi pentru a tine cheltuielile sub control

1. Aduna toate sursele de venit: de exemplu salariul, alocatiile, dobanzile din depozite bancare, chiria din inchirierea unui imobil etc.

2. Noteaza-ti toate datoriile dintr-o luna (facturi pentru utilitati sau rate) si tine cont de data scadenta a fiecareia. Evita intarzierile la plata pentru a nu plati penalitati.

3. Calculeaza-ti banii lunar! Noteaza in Calculatorul de buget toate cheltuielile pe care le faci pe parcursul unei luni. Acest lucru te va ajuta sa observi cat cheltuiesti si pe ce.

4. Noteaza cheltuielile cu caracter neregulat (cheltuieli pe care le faci doar o data pe an, cum ar fi impozitul pe casa sau polita RCA) si data pana la care trebuie sa faci plata. Pentru a-ti fi mai usor, imparte suma totala pe care o datorezi la numarul lunilor pe care le mai ai la dispozitie pana la data la care trebuie a platesti si incearca sa economisesti in fiecare luna suma respectiva.

5. Economiseste o parte din banii ramasi dupa plata datoriilor: orice suma, oricat de mica ar parea, in timp poate deveni un depozit semnificativ pentru tine sau familia ta.

6. Foloseste-ti banii eficient! Urmareste promotiile si reducerile, insa cumpara doar lucrurile de care ai nevoie.

7. Ia legatura cu furnizorii tai de utilitati (electricitate, telefonie fixa sau mobila, cablu, internet etc, Si ajusteaza-ti abonamentele actuale in functie de nevoile tale. Compara in permanenta preturile diversilor furnizori de pe piata".

Acestea ar fi cateva sfaturi puse la dispozitia consumatorilor de imprumuturi nebancare, de catre Provident Financiar Romania IFN SA.  
PROVIDENT FINANCIAL ROMANIA IFN SA
Str. Serban Voda nr. 133, Corpul A, etaj 1, sector 4, Bucuresti, Sector 4.

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?