Imprumuturi nebancare online

Multe din firmele ce acorda credite nebancare au si servicii online. Unele IFN-uri ofera optiunea de a completa online formularele de credit, iar dupa verificare, clientul este sunat iar creditul este acordat. Exista alte firme care solicita ca formularele completate si restul documentelor necesare sa fie printate, semnate de clienti si abia apoi trimise la respectiva firma, restul operatiunilor executandu-se online. Sunt IFN-uri care lucreaza exclusiv online, iar ratele si dobanzile sunt achitate de catre clienti tot prin transfer online.

Conform specialistilor in domeniu, pe piata financiara din Romania, cele mai avantajoase credite sunt puse la dispozitie de Cetelem IFN S.A., Credex Finantari IFN S.A. si TBI Credit IFN S.A.

Firmele financiare private care pun la dispozitie pachete de creditare rapida au criterii de acordare a creditelor mai permisive decat institutiile bancare, dar dobanzile si comisioanele sunt mai mari.

Cu toate acestea, multe persoane apeleaza la astfel de institutii fie pentru ca nu au alta solutie, fie pentru a evita numarul mare de conditii impus de banci.

Institutiile financiare non-bancare (IFN) acorda credite de dimensiuni relative reduse (de obicei cuprinse intre 10.000 si 50.000 de euro), insa pe o perioada scurta de timp si cu o dobanda mai mare.

Imprumuturile acordate de IFN-uri nu reprezinta teoretic nici un risc, avand in vedere faptul ca acestea sunt realizate in conformitate cu reglementarile impuse de BNR.

Dobanzi si comisioane firmelor ce acorda credite rapide non-bancare, sunt in principiu la vedere, neexistand costuri ascunse sau comisioane de genul celor intalnire la banci, desi nici acolo nu mai e o practica de actualiate, avand in vedere deciziile judecatoresti in materie de credite si comisioane. Fie ca aceste imprumuturi sunt obtinute in scopul de a acoperi cheltuieli pentru nevoi personale, fie pentru a investi in propria afacere, institutiile bancare si cele non-bancare sunt cele care au de castigat. In conditiile acestea ar fi util sa discutam despre dobanzi si comisioane impuse de firmele de credite rapide non-bancare.

Dezavantaje credite rapide: statisticile indica faptul ca tot mai multe persoane ajung sa recurga la tot felul de imprumuturi pentru a face fata nevoilor personale. Din diferite motive, creditele rapide sunt in topul celor care au nevoie de o finantare rapida. Totusi, obtinerea banilor in acest fel ar putea avea ca rezultat si dezavantaje.

Rata mare a dobanzii la rambursarea creditului e un motiv suficient sa ne faca sa ne gandim mai mult atunci cand vrem sa facem demersuri pentru obtinerea imprumutului.

Cifrele arata ca in Romania, din ce in ce mai multe persoane decid sa faca un credit online deoarece prezinta mai multe avantaje decat cel traditional. In primul rand, se elimina timpul pierdut pe la ghisee si birocratia excesiva pe alocuri. Insa, cat de avantajoase sunt de fapt aceste credite? Creditele online sunt sigure?

Majoritatea firmelor de creditare au pe site-urile lor si un calculator care va permite sa aflati in cateva minute daca va incadrati sau nu in conditiile lor de creditare. Calculatorul va precizeaza daca va incadrati sau nu in conditiile de creditare. Daca va incadrati, va poate afisa si ce credite puteti solicita cu venitul de care dispuneti voi. Insa toate aceste criterii de calcul, care sunt practic conditiile de creditare, sunt diferite in functie de firma aleasa.

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?