IMPRUMUTURI NEBANCARE ACCESIBILE

Credite nebancare urgente. Bani obtinuti rapid.


Creditele obtinute de la Institutiile Financiare Nebancare sunt usor de accesat, insa, dobanda acestor imprumuturi nebancare este mare.

In general, pentru a accesa un credit nebancar, ai nevoie de o adeverinta de venit si de buletinul de identitate. Cererea de imprumut poate fi completata online (aproape toate societatile financiare nebancare au pe site-ul propriu formulare online de accesare a unui credit si calculatoare online, unde poti vedea ce suma poti accesa si ce rate vei avea de platit saptamanal sau lunar) sau poate fi facuta la telefon, uneori poate fi trimisa prin posta. Conditiile de creditare sunt atractive pentru tot mai multi clienti, fapt dovedit de statistici. IFN-urile au ajuns sa detina un procent important din totalul creditelor pentru populatie.

Dincolo de usurinta acordarii creditelor nebancare, pot aparea surprize, mai ales cand clientii nu sunt atenti la ce semneaza. Unele IFN-uri practica dobanzi foarte mari, uneori dobanda la imprumuturi poate fi de peste 200%.

IFN-urile mizeaza pe tentatia clientilor de a obtine un credit mic fara multa birocratie. In timp ce bancile solicita un numar mai mare de acte si impun conditii mai dure, IFN-uri sunt flexibile si accepta acordarea imprumutului doar in baza buletinului si a unei adeverinte de venit. IFN-urile le prezinta clientilor si alte avantaje, cum ar fi virarea sumei in 24 de ore, lipsa justificarii pentru folosirea banilor sau verificarea la Biroul de Credite.

Aceste societati se ghideaza dupa sloganul: usor, rapid si accesibil. In schimb, la capitolul dobanzi, unele IFN-uri dau dovada de putina transparenta. Evita sa afiseze dobanzile anuale efective si invoca faptul ca ele sunt adaptate fiecarui client. Altele dau exemple de imprumuturi si rate corespunzatoare acestora fara sa precizeze si care este perioada de rambursare.

Cu toate acestea, dau asigurari ca nu practica dobanzi sau comisioane ascunse. Comparativ, dobanzile anuale aplicate de IFN-uri pentru credite de consum pot ajunge pana la 227%, in timp ce ale bancilor comerciale sunt cuprinse intre 20 si 30%. Ratele pentru imprumuturile luate de la institutiile nebancare sunt calculate saptamanal, in multe cazuri, si nu lunar asa cum se practica la banci.

IFN-urile care acorda imprumuturi nebancare rapide, isi mizeaza ofertele in online, mediu unde nu sunt trecute dobanzile, doar exemple de calcul al ratelor saptamanale.

Exemplu de reclama online: puteti obtine un imprumut nebancar, de la 500 la 3500 de lei; rata saptamanala este 16 lei, rata fixa.

Nu se spune nimic altceva; nu aflam cat este dobanda la imprumutul solicitat; nu aflam care este suma totala pe care o avem de returnat, dupa ce accesam un credit nebancar. Ni se da o informatie minima despre credit, informatie care nu ne sperie, dimpotriva, pare foarte simplu, rapid si mai ales, ieftin. Avem de plata doar o rata saptamanala de 16 lei. Creditul nebancar pare ieftin. Banii ii obtin rapid, chiar acasa, daca solicit optiunea de imprumut la domiciliu.

In concluzie, trebuie sa fiti atenti atunci cand solicitati un imprumut nebancar. Intrebati cat este dobanda anuala efectiva pentru respectivul credit. Incercati sa aflati toate detaliile imprumutului.

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?