Actualitatea in creditarea populatiei

Biroul de Credite a anuntat ca restantele populatiei mai mari de o luna au ajuns deja la un miliard de euro iar bancile prefera sa cumpere obligatiuni ale statului decat sa mai ofere credite.

Romanii se imprumuta din ce in ce mai mult de la institutiile nebancare, si asta pentru ca bancile se arata tot mai reticente in a da bani.
Chiar daca dobanzile platite in acest caz sunt foarte mari, cei mai multi apeleaza la acest sistem pentru ca nu mai au curaj sa treaca pe la bancile la care sunt datori.
In acest sens, Biroul de Credite a anuntat ca restantele populatiei mai mari de o luna au ajuns deja la un miliard de euro, iar bancile prefera sa-si tina banii sau sa cumpere obligatiuni ale statului, garantate suta la suta.

Bancile comerciale nu-si mai asuma riscul valutar si nu mai acorda in principiu credite in valuta persoanelor care au venituri in lei.
Institutiile financiare nebancare ofera credite mici, pe termen scurt.
Referitor la imprumuturile in valuta, daca un roman cu venituri in lei nu va mai putea sa contracteze un credit de consum in moneda straina pe termen scurt, cand vorbim de un credit imobiliar cresc sansele.
Aparentul paradox este legat de decizia autoritatilor romane de a adopta moneda euro in 2019.
In paralel, institutii financiare nebancare ofera credite, isi asuma riscurile, dar la dobanzi foarte mari.
In aceste conditii, jumatate din cererile de creditare sunt respinse, spunea directorul general al unei companii britanice cu statut de institutie financiara nebancara (IFN) care opereaza pe piata romaneasca.
Succesul afacerii de tip IFN depinde de pastrarea increderii clientilor.
Imprumuturile acordate de IFN sunt de regula mici, intre 400 de lei si 3.000 de lei, si se acorda pe termen scurt, de pana la un an, un an si jumatate.

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?