Despre creditele rapide

Sunt creditele rapide o piatra de moara pentru cei ce le contracteaza? Poti sa accesezi un credit nebancar rapid chiar daca esti restantier la alte credite?


Multi dintre cei ce cauta un imprumut nebancar si implicit posibilitati de aface rost de bani urgent, sunt incalificabili pentru un imprumut bancar, de cele mai multe ori nici pentru imprumuturile nebancare nu s-ar califica, daca n-ar exista aceste credite minune: creditele rapide. Ce e asa de special la aceste imprumuturi nebancare? In primul rand ca ofera posibilitatea de accesare urgenta a unei sume de bani si-n al doilea rand pentru ca ele sunt mult mai permisive fata de restul produselor financiare nebancare.

Veti spune, atunci de ce nu nu le acceseaza toata lumea. Ei bine, motivul principal este dobanda acestor credite. DAE  (dobanda anuala efectiva) este foarte mare si poata sa ajunga chiar si la 5000%, la creditele pana la salariu, adica o clasa de credite rapide, accesate pe un termen foarte scurt de timp. 
    
Cum pot obtine un credit rapid nebancar? Cine acorda astfel de credite rapide? Pentru a accesa un credit rapid nebancar exista solutii in randul societatilor financiare nebancare.

Creditele nebancare rapide sunt puse la dispozitia clientilot de catre societatile nebancare numite simplu, IFN. Aceste IFN-uri (Institutiile Financiare Nebancare) functioneaza intr-un regim asemanantor cu al bancilor, doar ca nu pot tine depozite de la populatie. In rest, conditiile de acordare pentru creditele de consum sunt mult mai lejere decat ale creditelor oferite de banci, insa dobanda este in general dubla.
In privinta sumei maxime de bani pe care o puteti obtine lua cu imprumut printr-un credit rapid nebancar, variaza de la client la clienti si de la institutie la institutie.

Spre exemplu, pe siteul Cetelem se pot face simulari ale unui credit rapid care tin cont de suma pe care doriti sa o imprumutati, perioada de rambursare a creditului si venitul minim necesar.

Daca doriti sa imprumutati 3000 de lei pe care ii returnati in 12 luni, rata lunara este de 307.8 lei si aveti nevoie de un venit minim necesar de 880 lei.

La Provident, puteti imprumuta intre 500 si 3000 lei, rambursarea facandu-se fie in 42 fie in 56 de rate saptamanale.

TBI Credit poate acorda credite de nevoi personale in maxim 24 de ore, suma de bani minima imprumutata variind intre 300 EURO si 5000 EURO (echivalentul in lei).

Trebuie sa stiti ca aceste credite rapide, pe langa faptul ca sunt destul de usor de obtinut, sunt si cele mai scumpe credite nebancare din piata.

Exista situatii in viata fiecaruia dintre noi ce ne pune fata in fata cu diverse situatii dificile, situatii ce implica bani. De foarte multe ori, este greu sa gasesti in casa o suma mare de bani, iar posibilitatile de a face rost rapid de o suma mare de bani sunt limitate. Daca te ajuta cu un imprumut rudele, prietenii, amicii de bere sau vecinii de palier, te poti numi norocos. Daca nu, situatia se complica si trebuie sa gasesti metode alternative de a face rost de bani urgent. Prima varianta, fiind ci cea mai rapida, ar fi sa apelezi la casele de amanet. Acestea iti poti da banii doriti, in schimbul unui obiect pe care sa-l lasi drept gaj. Evident, trebuie sa si ai un asemenea obiect, care sa-ti acopere nevoia de bani. Tineti cont ca maximul pe care-l puteti obtine va fi de 30-40 % din valoarea de piata a respectivului obiect. O alta metoda de a face rost de bani rapid ar fi sa apeleati la camatari, insa, aceasta metoda pe langa faptul ca este ilegala, nu este nici sanatoasa. Singura posibilitate viabila de a face rost de bani rapid, fara mari batai de cap ramane imprumutul nebancar, iar clasa creditelor rapide ramane printre cele mai lejere si facile metode a gasi bani.

Apeand la un credit rapid de la IFN poate fi solutia cea mai buna de a obtine banii de care ai avea nevoie. Nu trebuie decat sa suni si sa stabilesti o intalnire cu un agent al respectivului IFN care va veni la tine acasa pentru a discuta detaliile contractului de credit. Evident, puteti alege o metoda si mai simpla, aceea de a accesa online un credit, intrand pe site-ul unui IFN si completand formularele de cerere pentru credit. Unele IFN-uri va pun la dispozitie banii foarte rapid, uneori in aceeasi zi, insa, de cele mai multe ori nu are de ce sa dureze mai mult de 48 de ore.

Ce trebuie sa faci tu? In mod special nimic; trebuie sa obtii o adeverinta de venit, adeverinta de salariat sau un fluturas de salariu (poate talonul de pensie daca esti pensionar) si o copie dupa buletinul de identitiate. In general, IFN-urile ce acorda credite rapide nu se intereseaza de trecutul tau ca si creditor, nu-i intereseaza daca ai restante la alte credite; principala directie de interes pentru aceste credite o reprezinta capacitatea de a rambursa imprumutul. Ce inseamna acest fapt? Inseamna ca societatile nebancare se asigura ca daca-ti da banii, o sa-i si primeasca inapoi, la timp, prin intermediul ratelor, conform contractului de credit semnat.

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?