Imprumuturi rapide bancare

Bancile acorda imprumuturi rapide?


Ai salariu bun, in cartea de munca. Ai nevoie de bani urgent, dar nu vrei sa platesti dobanzi uriase. Are rost sa incerci la banci?


Greu de spus, depinde ce intelegi prin "salariu bun". Conform INS, salariul mediu nominal net pe economie a fost, in luna martie 2013, de 1617 lei. Adica 16 milioane si ceva, in mana. Inteleg atunci ca un salariu bun este mai mult de atat. Dar mai depinde si ce familie ai, cati membrii, cati mai au salarii. Ca daca ai sotia si 3 copii, si doar tu ai salariu, inseamna deja ca ai un pic peste 3 milioane in medie pt fiecare, ceea ce e destul de putin pentru o banca. Sau poate ai si alte datorii, credit la banca, si iti mai trebuie unul. Daca ai deja o rata, un salariu de 16 milioane si ceva iarasi nu mai inseamna mare lucru. Cum vedem, totul este relativ. Dar undeva e un numar care inseamna ca ai salariu bun. Sa zicem ca ai 2000 lei pe luna, net, nevasta lucreaza si are si ea macar vreo 1000, fara copii, fara alte rate. Acum da, ai salariu bun, merita sa incerci la banca. dar ce ziceam mai devreme, ca asta e subiectul: iti trebuie foarte repede. Cat de rapide sunt imprumuturile bancare?

Raiffeisen, pentru creditul Flexicredit, promite "Aprobare in 24 de ore", dar e cu steluta: "Cu exceptia situatiilor in care aprobarea creditului nu se poate finaliza in 24 de ore din motive independente de vointa bancii". Ce inseamna asta? Poate sa insemne aproape orice.

OTP Bank, la fel: "Aprobare rapida in 24 de ore". Si aici e cu steluta, un pic mai detaliata: "Din momentul depunerii documentației complete. Cu exceptia cazurilor in care aplicatia de credit nu este analizata si aprobata in conditii standard sau nu se poate finaliza din motive independente de vointa bancii".

Citibank spune: "Pentru creditul de nevoi personale, aprobarea se realizeaza in 24 ore de la momentul primirii documentatiei complete". Suna foarte bine, de data asta e fara steluta. Dar Citibank si-a vandut intreg portofoliul de clioenti persoane fizice catre Raiffeisen, tranzactie finalizata deja la 1 iulie 2013, asa ca nu e clar la ce mai face Citibank reclama, daca mai poate acorda credite bancare rapide catre populatie. Nu se stie. Poate au uitat sa scoata de pe site.

Bancpost, cu Creditul Nume si Prenume, zice: "In orice sucursala, pre-evaluarea pentru obtinerea creditului dureaza aproximativ 15 minute". Pre-evaluarea pentru obtinerea creditului inseamna ca un functionar te intreaba unde lucrezi, cat ai salariul in cartea de munca, cati bani vrei sa imprumuti si in cat timp ai vrea sa ii dai inapoi, dupa care iti zice daca se poate, sau nu. Si iti da o lista cu ce trebuie sa le aduci. Adica nimic, nici macar nu depui cererea la faza asta, dar te califici sa primesti formularul de cerere pentru credit. Cat dureaza dupa aceea? Depinde cat iti ia sa le aduci adeverinta de venit, fisa fiscala pe anul trecut, cererea completata, copii de pe actele de identitate. Dupa aceea, intre 5 si 15 zile, cam asa. Nu pare a fi un imprumut bancar rapid.

La Unicredit-Tiriac nu gasesc nimic despre cat dureaza acordarea creditelor. Daca nu e la vedere, atunci au ei motivele lor. Asa ca trec mai departe.

Alpha Bank, creditul Alpha Rapid fara garantii: "beneficiezi de rapiditate si operativitate in obtinerea raspunsului din partea bancii - 24 de ore (de la momentul depunerii documentelor)". Deci in 24 de ore ai raspunsul, nu se stie insa in cat timp poti avea banii de imprumut.

BCR se arata mult mai serioasa: "primesti aprobarea finala a creditului in cel mult 3 zile de la depunerea documentatiei complete". E clar, mergi, depui cererea pentru credit rapid, cu toate documentele cerute (le gasesti si pe site la ei), si in maxim 3 zile ai aprobarea finala, adica e clar.

BRD vine cu un nume neasteptat pentru niste credite bancare: Expresso Instant. Sincer, imi suna a ness, cand eu prefer cafeaua, dar nu asta e subiectul. Ce spune BRD: "Finantare in maxim 24 de ore pentru un credit de pana la 5.000 Lei; daca ai nevoie de o suma mai mare, adaptata nevoilor tale, Expresso iti ofera finantarea de care ai nevoie". Inca o data, suna de parca ar fi imprumuturi nebancare. Cine stie, asa cum BRD a deschis un IFN, BRD Finance, o fi invatat de acolo cum se fac afacerile. Deci daca vrei cel mult 5000, ii ai a doua zi, totul e sa ai buletinul si o adeverinta de salariu.

Banca Transilvania, la creditele pentru nevoi personale, spune: "Aceste credite se acorda rapid si au o documentatie redusa pentru aplicare". Atata spun, atata stim. Mergem la BT sa aplicam pentru credite bancare rapide? Mai bine le dam un telefon inainte, sa intrebam cat dureaza acest "rapid".

Update 2018: un articol nou pe Imprumut-urgent.ro ne prezinta in cele mai simple si clare detalii noutatea mult asteptata: primele 4 oferte de credit rapid bancar! Cred ca am cam terminat cu bancile mari ale momentului. Daca va intereseaza si alta banca, da-ti un mesaj, si cautam.

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?