Imprumuturi nebancare online

Atunci cand doresti sa accesezi un credit, dar nu ai timp suficient sa ajungi la sediul unei firme de creditare, poti sa apelezi la o solutie simpla, creditele online. In principiu, aceasta pare fi partea simpla, asa cum apare acesta pe site-urile firmelor de credite, insa, in practica lucrurile nu sunt asa de simple cand te hotarasti sa completezi un formular online pentru accesarea unui imprumut nebancar.

Multe din firmele ce acorda credite nebancare au si serviciu de creditare online, iar procedurile de solicitare a creditului si tipurile de formulare si de trimitere a acestora variaza de la o institutie la alta. Unele firme ofera potentialilor clienti optiunea de a completa online formularele prin care solicita creditul, iar dupa ce agentii firmei respective se ocupa de asta, clientul este sunat iar creditul este acordat, banii fiind livrati la domiciliu. Acesta reprezinta principiul "creditelor la domiciliu". Exista alte firme care solicita ca formularele completate si restul documentelor necesare sa fie printate, semnate de clienti si abia apoi trimise la respectiva firma, restul operatiunilor executandu-se online. Sunt IFN-uri care lucreaza exclusiv online, iar ratele si dobanzile sunt achitate de catre clienti tot prin transfer online.

Concurenta intre aceste institutii financiare nebancare este foarte mare, atunci cand vine vorba de credite rapide, fiecare firma incercand sa-si atraga clientii prin diverse oferte.

Astfel ca, rapiditatea si usurinta acordarii unui credit depinde foarte mult si de modul cum privesc solicitantii de credite respectivele oferte de creditare si tot ceea ce presupun ele in materie de suma imprumutata, ratele si dobanzile fixate, perioada de rambursare si costul efectiv al creditului.

Cel mai probabil, nu exista persoane care sa nu fi vazut reclamele la credite rapide de la TV, conform carora putem face rost de “bani rapid”, “credite fara multa acte” sau “am sunat si a doua zi mi-au adus banii acasa”, “credit direct in magazin doar cu buletinul”. Insa in presa de specialitate se vehiculeaza ca situatia nu este chiar asa de roz ca in reclame, si ca in realitate situatia este mai dificila, iar dobanzile sunt foarte mari.

Conform specialistilor in domeniu, pe piata financiara din Romania, cele mai avantajoase credite sunt puse la dispozitie de Cetelem IFN S.A., Credex Finantari IFN S.A. si TBI Credit IFN S.A.
Recomandari de firme credite rapide. Voi ce informatii aveti referitoare la firmele de credite rapide ? Care considerati ca este cea mai buna ? Asteptam parerile si recomandarile voastre de firme de credite rapide !!

Numarul mare de persoane care recurge la institutii financiare (bancare si non-bancare) pentru obtinerea de credite, reprezinta o sursa semnificativa de profit, mai ales in cazul institutiilor non-bancare. De aceea, aspectele legate de modalitatea de rambursare a imprumutului si comisioanele impuse nu trebuie sub nici un fel trecute cu vederea, atunci cand facem demersurile de obtinere a finantarii.

Cu totii stim ca firmele financiare private care pun la dispozitie pachete de creditare rapida au criterii de acordare a creditelor mai permisive decat institutiile bancare, dar dobanzile si comisioanele sunt mai mari.

Cu toate acestea, multe persoane apeleaza la astfel de institutii fie pentru ca nu au alta solutie, fie pentru a evita numarul mare de conditii impus de banci. Totusi, lasand la o parte faptul ca obtinem creditul mai usor, ati fi tentati sa va asumati raspunderea rambursarii creditului in conditiile in care rata dobanzii este mult mai mare? Sau, cum ati reactiona daca aflati, pe parcurs, ca au aparut si alte comisioane de administrare, de risc?

Institutiile financiare nebancare (IFN) acorda credite de dimensiuni relative reduse (de obicei cuprinse intre 10.000 si 50.000 de euro), insa pe o perioada scurta de timp si cu o dobanda mai mare.
Imprumuturile acordate de IFN-uri nu reprezinta teoretic nici un risc, avand in vedere faptul ca acestea sunt realizate in conformitate cu reglementarile impuse de BNR. Ati avut o experienta legata de firmele de credite rapide? Credeti ca acestea recurg la alte comisioane decat cele prevazute initial?

Dobanzi si comisioane firmelor ce acorda credite rapide non-bancare, sunt in principiu la vedere, neexistand costuri ascunse sau comisioane de genul celor intalnire la banci, desi nici acolo nu mai e o practica de actualiate, avand in vedere deciziile judecatoresti in materie de credite si comisioane. Fie ca aceste imprumuturi sunt obtinute in scopul de a acoperi cheltuieli pentru nevoi personale, fie pentru a investi in propria afacere, institutiile bancare si cele non-bancare sunt cele care au de castigat. In conditiile acestea ar fi util sa discutam despre dobanzi si comisioane impuse de firmele de credite rapide non-bancare.

Dezavantaje credite rapide pareri. Statisticile indica faptul ca la momentul actual tot mai multe persoane ajung sa recurga la tot felul de imprumuturi pentru a face fata nevoilor personale sau pentru a investi intr-o mica afacere. Din diferite motive, creditele rapide sunt in topul celor care au nevoie de o finantare rapida. Totusi, obtinerea banilor in acest fel ar putea avea ca rezultat si dezavantaje. Astfel ca va propun sa discutam asupra acestor aspecte si sa vedem cat mai multe pareri asupra temei propuse, si anume, "dezavantaje credite rapide".


Uneori, conditiile de acordare a creditelor impuse de institutiile bancare sunt foarte greu de indeplinit. Fie ca avem nevoie de un numar foarte mare de documente, fie ca nu indeplinim conditiile de creditare in ceea ce priveste venitul lunar sau pur si simplu avem nevoie de o finantare imediata, institutiile financiare ne-bancare (IFN-urile) reprezinta o alternativa ce trebuie luata in considerare. Mai mult, uneori institutiile financiare private pot fi singura solutie atunci cand persoana care doreste obtinerea creditului apare cu restante financiare in baza de date a Biroului de Credit.
Asadar, institutiile private ne pot oferi finantare rapida in situatii in care nu exista o alta alternativa, fara a prezenta un numar mare de documente si fara giranti. Cu toate acestea, situatiile disperate nu trebuie sa ne faca sa ignoram si aspectele privind posibilele dezavantaje la obtinerea unui credit rapid.
Rata mare a dobanzii la rambursarea creditului e un motiv suficient sa ne faca sa ne gandim mai mult atunci cand vrem sa facem demersuri pentru obtinerea imprumutului. Exista si opinii conform carora ar exista si alte costuri ascunse care ar trebui suportate de cel care solicita imprumutul.

Cati dintre voi ati apelat la un credit online pana acum? Cifrele arata ca in Romania, din ce in ce mai multe persoane decid sa faca un credit online deoarece prezinta mai multe avantaje decat cel traditional. In primul rand, se elimina timpul pierdut pe la ghisee si birocratia excesiva pe alocuri. Insa, cat de avantajoase sunt de fapt aceste credite? Creditele online sunt sigure?

Cele mai multe site-uri de credite online omiteau informatii esentiale precum dobanda anuala efectiva, tipul dobanzii, durata si costul total al creditului. Chiar am citit pe diverse forumuri cum o persoana a aplicat pentru un astfel de credit si s-a trezit cu probleme in ceea ce priveste dobanda si durata creditului.

Majoritatea firmelor de creditare au pe site-urile lor si un calculator care va permite sa aflati in cateva minute daca va incadrati sau nu in conditiile lor de creditare. Tot ce aveti de facut este sa completati niste campuri precum: ce suma de bani ati dori sa imprumutati (in niste limite minime si maxime prestabilite de firma respectiva), ce perioada de rambursare vi se pare convenabila (in limitele prestabilite de firma), procentul plafonului maxim de indatorare (variaza intre 30 si 50% de la o institutie la alta) iar calculatorul va genereaza rata lunara aferenta creditului, dobanda si venitul de care trebuie sa dispuneti ca sa vi se aprobe creditul. Desigur, acesta este un model foarte simplu de calculator de credite rapide, la care s-au adaugat si alte criterii de calcul, precum venitul, cheltuielile de subzistenta, vechimea in munca etc. Iar calculatorul va precizeaza daca va incadrati sau nu in conditiile de creditare. Daca va incadrati, va poate afisa si ce credite puteti solicita cu venitul de care dispuneti voi. Insa toate aceste criterii de calcul, care sunt practic conditiile de creditare, sunt diferite in functie de firma aleasa de voi.

Nu stiu ce parere aveti voi, dar eu cred ca aceasta varianta de creditare online este flexibila si mult mai rapida, nemaivorbind de faptul ca nu mai treci prin toata birocratia de care suntem toti satui.

Cu alte cuvinte, daca nu sunteti un inspaimantat al completarii formularelor online, puteti sa accesati fara probleme credite nebancare online, de pe site-urile institutiilor financiare nebancare specializate.

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?