COSTUL REAL AL IMPRUMUTULUI NEBANCAR

Cat costa un imprumut de la institutiile financiare nebancare?


Datorita conditiilor aplicate de catre institutiile bancare pentru imprumuturi, romanii se indreapta din ce in ce mai mult catre imprumuturile nebancare. Aceasta redirectionare se datoreaza si faptului ca obtinerea unui imprumut este dificila pentru cei ce figureaza in baza de date a Biroului de Credit.

Varianta de compromis pentru acestia ramane contractarea de imprumuturi nebancare de la Institutiile Financiare Nebancare, care sunt mai putin restrictive, atunci cand vine vorba de conditii de acordare a creditului.

Venitul acceptat de majoriatea acestor institutii nebancare pentru acordarea unui imprumut este de minim 450 de lei, fiind luate in calcul mai multe aspecte, cum ar fi: venituri din salarii, dreptul de autor, chirii, dividende, pensii, rente viagere etc. Documentatia solicitata pentru acordarea unui imprumut nebancar este minima: act de identitate, adeverina de venit, fisa fiscala pe anul precedent, ultimul talon de pensie in original, cerere de imprumut, acord de preluare date cu caracter personal, factura utilitati.

Costurile generate de imprumuturile nebancare sunt mai mari decat cele ale bancilor, insa, atunci cand ai nevoie de un imprumut urgent si n-ai alta posibilitate la indemana, Institutiile Financiare Nebancare sunt cea mai rapida varianta.

Dobanzile aferente imprumuturilor nebancare ajung in unele cazuri la 70%, iar dobanzile penalizatoare aplicate la suma scadenta neachitata depasesc 30%.

In general dobanzile aplicate imprumuturilor nebancare se invart intre 19,67% DAE - la Brd Finance, 24,78% DAE - la TBI Credit, 36% - la IFN Extra Finance, 13,55% dobanda variabila - la UniCredit Consumer Finacing.

Acestor valori ale dobanzilor la imprumuturile nebancare li se adauga si comisioane de gestiune, de acordare, de analiza dosar. De asemenea, daca intarziati cu plata ratelor imprumutului, institutiile financiare nebancare va vor impune penalitati destul de mari.

Concluzia ar fi ca puteti sa apelati la imprumuturile nebancare ca ultima varianta, atunci cand aveti nevoie de bani urgent si nu aveti alta sursa rapida de imprumut. 

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?