Cat costa un imprumut nebancar?

Creditele rapide sunt imprumuturile acordate de institutiile financiar-nebancare (INF) intr-un termen foarte scurt, pe baza unor conditii de creditare usor relaxate, de cele mai multe ori in rate fixe, dar al caror cost este extrem de ridicat comparativ cu cel perceput de bancile comerciale la creditele de nevoi personale.

Procedurile pentru obtinerea unui asemenea imprumut sunt flexibile, ele putand fi comparate cu simple proceduri efectuate in cazul vanzarii unui produs, insa costurile sunt mult mai ridicate.

Citi Financial acorda imprumuturi rapide in lei pentru nevoi personale de pana la 65.000 lei, dar nivelul dobanzii anuale efective (DAE) platite de client este, spre exemplu, de 31,25% pentru un credit in valoare de 26.000 lei pe 5 ani la un venit de 2.000 lei.

Institutia financiar-nebancara Credex are in oferta imprumuturi rapide in valoare de pana la 18.000 lei, insa dobanda finala platita de client este si mai ridicata, de 39,8% in cazul unui imprumut contractat pe 4 ani.

Aprobarea unui imprumut de la Credex este atat de simpla incat se obtine direct in magazine, dar dobanda este de peste 2 ori mai mare decat la un credit de nevoi personale de la o banca.

Creditele rapide in acceptiunea obisnuita au cam disparut. Practic, in acest moment probabil doar Provident si alte asemenea IFN-uri se mai incadreaza descrierii.

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?