Cardurile nebancare

Cardurile nebancare sunt emise de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) si cel mai usor se pot obtine direct de la magazinele partenere acestora.

Procedura de obtinere a unui card nebancar consta in completarea unei cereri in magazinele partenere (FLANCO, DIVERTA, LEONARDO, ALTEX, DEDEMAN etc). Tot in magazine se realizeaza procesarea documentelor si stabilirea limitei de creditare (in cazul anumitor carduri), urmand ca dupa efectuarea verificarilor sa vi se comunice aprobarea /respingerea emiterii cardului nebancar. In cazul altor carduri nebancare, este suficinet sa cumparati un produs din magazinele partenere si sa solicitati un astfel de card, care va fi trimis prin posta, tot atunci afland si limita maxima de creditare.

In majoritatea cazurilor, aceste carduri sunt emise mai ales pentru folosirea lor pentru achizitii de bunuri din magazinele partenere si nu pentru retrageri de numerar de pe card (la ATM/BANCOMAT- au comisioane mai mari pentru aceste "servicii"). Exista carduri precum cele EUROLINE, care permit retrageri de numerar doar la ATM/bancomatele BANCPOST.

Exista insa si alte carduri nebancare de credit, precum cardul de credit TBI, care poate fi folosit atat in tara cat si in strainatate, atat pentru tranzactiile la comercianti, cat si pentru retrageri de numerar de la orice ATM/BANCOMAT care proceseaza carduri MASTERCARD.

Plata retelor la creditul obtinut prin intermediul acestor carduri se poate face la agentiile BRD (in cazul cardurilor emise de BRD FINANCE IFN), agentiile BANCPOST (in cazul cardurilor emise de EFG Retail Services IFN S.A.), la agentiile bancilor Reiffeisen, BCR, ( in cazul cardului MAXIMA emis de International Financial Services S.A. ) sau la magazinele partenere prin intermediul EPOS(in cazul cardurilor emise de CETELEM, ESTIMA AFINANCE ETC).

Postări populare de pe acest blog

Contact Provident: Ce numar de telefon are Provident?